1.8.10

Starcraft 2


Det är dags att uppdatera min lista, då den numera är grovt inaktuell. Aldrig förr har det kommit ett så bra spel, inte ens Half Life och dess nostalgifaktor klarar av att hålla nere Starcraft 2 från förstaplatsen. Kampanjen är djupt imponerande, och Blizzard har byggt upp en bakgrundshistoria och story som helt klart håller högre klass än majoriteten av dagens filmer. De cut-scenes som spelas mellan uppdragen är gjorda i spelets grafik och då inser man varför spelet varit i utveckling så pass länge. För första gången i ett spel känns karaktärerna riktigt trovärdiga och det SER verkligen ut som att de säger det de säger, istället för att läpparna bara sporadiskt rör på sig. Man tvingas också göra en del svåra val, som att antingen försöka rädda befolkningen på en planet som drabbats av en zerg-infektion i hopp om att dina forskare kan forska fram ett motgift, alternativt rensa ut befolkningen och bränna upp allt liv på planeten. Det finns dock alltid fördelar och nackdelar med dessa val, som att du t.ex måste slåss mot den tredje rasen Protoss om du väljer att försöka rädda befolkningen.



Kampanjen är som sagt den bästa jag spelet igenom i ett spel, den må vara lite kort men uppdragen är uppbyggda på ett sånt intressant och nytt sätt att det är ett mysterium varför ingen gjort det tidigare.
Den enda egentliga nackdelen är att den är lite kort, men så fort jag klarat ut den så kände jag för att spela igenom den igen. Det finns dessutom en hel del achivements att klara, vilket även det ger spelet mer återspelningsvärde.
Nu är ju spelet absolut inte slut när man klarat kampanjen och skådat den magnifika men något uddlösa slutfilmen (som för övrigt håller lika hög klass som väntat när det gäller Blizzard) utan det är när man ger sig ut på battle-net som spelet visar sina starkaste sidor.



Spelets föregångare har ju växt ut till att bli det största E-sportspelet och till och med blivit en nationalsport i Sydkorea, och jag är helt säker på att Starcraft 2 med tiden kommer att bli ännu större. Det är redan otroligt balanserat, trots att de tre raserna skiljer sig markant åt, och med ytterliggare lite patchande kommer det säkerligen visa sig bli precis lika balanserat som det första Starcraft.



Nu har jag endast spenderat hela inlägget med att hylla spelet, men jag har ännu inte hittat några svagheter. Man skulle kunna gnälla lite på att en del av karaktärerna är ganska stereotypa, men jag ser det som att Blizzard alltid haft det som avsikt. Nyhetsinslagen i spelet bidrar med humor och en hel del influenser från andra spel och filmer.
I slutändan är det ett snyggt, underhållande, roligt och fantastiskt bra spel som är lätt att lära sig men omöjligt att helt bemästra.



Betyg: 10/10

1 kommentar:

Bloggintresserade