9.5.10

5 - Mass Effect 2



På femte plats hamnar Mass Effect 2, och även om ettan också är ett riktigt bra spel och platsar på listan så tycker jag att tvåan känns snäppet bättre. Främst när det kommer till karaktärerna och spelkänslan. Borta är också det horribla inventory-systemet från ettan, och tvåan känns lite mer levande och lite bättre på allting.


Själva handlingen känns lite sämre i tvåan, och om man inte gör sidouppdragen så är spelet slut på ett par timmar, vilket är lite tråkigt. Spelets allra största styrka är dock karaktärerna och här känns de både djupare och mer verkliga. De intressanta karaktärerna från ettan kommer tillbaka medan de tråkigare försvinner, och de nya är riktigt välgjorda och har sina egna uppdrag som är frivilliga och som kan låsa upp extra färdigheter. Dessa uppdrag drar även ut på speltiden lite och är ganska roliga.




Som jag ser det har inte spelet några direkta brister, utan bara små saker som kunde gjorts bättre. Hoppas att treans handling inte är lika ostig och lite bättre, och att de fortsätter bygga på karaktärerna. Tills trean kommer får det nog bli en omspelning med den dryga attityden (välja de dryga svarsalternativen) vilket verkar vara helt fantastiskt roligt.


Jag har skrivit en recension av spelet här på bloggen så kolla in den om ni vill veta mer om spelet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade