13.3.10

X-Files S2E06 + S2E07

S2E06 - Ascension
Avsnitt 6 är en direkt fortsättning från avsnittet innan, där Scully blir kidnappad. Mulder får reda på var kidnapparen Duane Barry är på väg, och är honom snart i hälarna. I det här avsnittet som var ganska slätstruket, så får man även lite fler ledtrådar om vem det egentligen är som ligger bakom Scullys bortförande. Duane själv hävdar i ett förhör med Mulder att militären ligger bakom. Strax därefter hotar Mulder honom och tar stryptag, något som senare leder till Duane's död, i alla fall om man ska tro vad som sägs. Mulder anar dock ugglor i mossen då inga obduktionspapper lämnas ut och man hävdar att dödsorsaken är strypning, något som låter orimligt. Mulder misstänker att man förgiftat Duane och han börjar komma in på rätt spår.



Ungefär där slutar avsnittet, men inte förrän vi får reda på att X-Files startar upp igen, dock alltså utan Scully.

S2E07 - 3
I det här avsnittet är alltså X-Files igång igen och Mulder får jobba ensam. Han konstaterar även att han inte längre sover, och verkar förvirrad då han går till sängs med en främling till kvinna han träffar på en blod-bar och som gillar att suga på andras blod.
Ja, det här avsnittet handlar om vampyrer, eller om man nu inte tror på sånt, galna människor som lever i mörker och gillar blod. Avsnittet börjar bra och ämnet är minst sagt intressant, men tyvärr känns det som man fokuserar på lite fler saker, och det känns inte riktigt som ett vanligt X-Filesavsnitt, men kanske beror det helt enkelt på att Scully inte är med. Flera mord har uppdagats och i samtliga har offret tömts på blod. Man väljer dock att mest fokusera på Mulders korta lilla intima relation med en mystisk random kvinna han träffar i en bar för blod-fetishister, och det känns minst sagt onödigt.

Det här avsnittet har dock ett par spännande, om än lite ologiska, och en del blodiga scener. Även detta ett helt okej avsnitt men det går inte att undgå från det faktum att man ser fram emot att Mulder och Scully återförenas, och X-Files sparkar igång på allvar igen. Det ska dock bli intressant att se hur serien utvecklar sig nu, då det verkar som att hon faktiskt kommer tillbaka redan nästa avsnitt, och Mulder konfronterar "the smoking man".
Kanske är vi "back on track" ganska snart igen. Hoppas det.




Notera dock att inget avsnitt av X-Files har varit dåligt än så länge, och det är fortfarande säkerligen den bästa serien jag sett, så även om jag verkar tämligen missnöjd i mina små recensioner så är det främst för att jag är bättre på att gnälla än att hylla. Så är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade