23.3.10

X-Files S2E08 + S2E09 + Lost S6E08 + Batman: Arkham Asylum

S2E08 - One Breath
Detta avsnitt känns mest som ett ifyllnads-avsnitt där Scully har ploppat ut sin unge i verkligheten och återkommer till serien. Hon ligger dock i koma och man diskuterar fram och tillbaka om hon ska överleva eller inte, och det blir lite segt emellanåt. Mulder konfronterar även cancerman, Skinner berättar om att han haft en nära-döden upplevelse där han sett sig själv dö utanför sin kropp (typ) och man får se Scullys syster. Mer intressant än så blir det inte, och som jag nämnde tidigare känns det här avsnittet mest som en transportsträcka för att få in Scully i handlingen igen, och det är inget fel med det, det vore värre om hon helt plötsligt kom tillbaka och allt var som vanligt igen.



S2E09 - Firewalker
Början på det här avsnittet är väldigt bra, och man anar redan från första minuten att det kommer att bli ett spännande avsnitt. Det påminner mycket om avsnittet "Ice" från första säsongen, som var den säsongens bästa avsnitt. Scully är som sagt i tidigare stycket också tillbaka vilket gör att det känns som serien är på gång igen.
Utan att avslöja för mycket av handlingen så beger sig Mulder och Scully upp i bergen och ett par vulkangrottor, efter att en robot försedd med kamera snappat upp skuggan av någon som strax därefter saboterat kameran.
Det visar sig att ett par minst sagt skumma forskare befinner sig isolerade i en forskningsstation och där en av medlemmarna blivit galen.

Själva handlingen är lite mer detaljerad än så här men det är inte så viktigt att veta. Vad som är viktigt att veta är att det finns en oupptäckt ny livsform uppe i dessa berg, och det är här man börjar inse likheterna med avsnittet "Ice". Livsformen smittar människor med sporer och.. ja, något händer med de som blivit smittade. Istället för att berätta vad som händer så summerar jag det hela med ett ord istället: purjolök.

Trots likheterna med "Ice" och det faktum att det avsnittet är bättre, så är det här ett av de bättre avsnitten i andra säsongen, och det känns skönt med ett lite mer mystiskt avsnitt när det på senaste tiden mest handlat om bortrövandet av Scully och konspirationerna och "the truth". Även om det är själva huvudhandlingen så känns det som X-files är som bäst när de tar sig an ett fall under ett avsnitt.


Lost recap.
Jag har ännu inte skrivit om det senaste avsnittet av Lost, och det beror på att det inte fanns mycket att skriva om. Det hände i stort sett inget intressant utan även det här avsnittet kändes som en transportsträcka. Snart kan man dock inte skjuta upp på det då man närmar sig avslutningen. Avsnittet som kommer imorn verkar dock bli riktigt intressant.
Har även inhandlat de två första säsongerna av Lost och har nu påbörjat en andra titt på serien, och förhoppningsvis kanske man förstår det hela lite bättre.




Slutligen tänkte jag tala om att jag förhoppningsvis inom en snar framtid lyckas spela igenom Batman: Arkham Asylum som visat sig vara ett fantastiskt spel, och jag är verkligen nöjd. Har hunnit runt 40% in i spelet, och när jag väl är klar så återstår alla gömda gåtor och gömda saker att hitta, och naturligtvis "challenge mode". Mer om det i "recensionen" som lär komma inom ett par veckor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade