3.3.10

X-Files S2E04


Det var ett par dagar sedan jag uppdaterade sist, då de senaste dagarna mest har handlar om jobbet, tråkigt nog. De timmar man har innan jobbet spenderas mest till att räkna ner tiden och att hoppas att man råkan bryta handleden eller tappa rösten.
Hur som helst så kunde jag klämma in ett X-Files-avsnitt innan jobbet, vilket i alla fall lyste upp dagen.

S2E04 - Sleepless
Detta avsnitt påminner om det föregående om hallucinationer, och det börjar med att en doktor som är specialicerad på sömnförlust hittas död i sin lägenhet. Han har tidigare under kvällen larmat om en brand i sin lägenhet, men när brandkåren kommer dit så finns det inga spår av en brand. Snart uppdagas flera dödsfall med tydliga likheter, och det visar sig sedan vara en man som på något sätt kan förverkliga drömmar, typ. Sjävla bakgrunden till historien går lite djupare men jag tänker inte prata mer om det nu.

Avsnittet i sig var väl sisådär. Det var inte ett av de bättre avsnitten men heller inte ett av de sämre. Mycket av tiden gick åt till att kommentera Mulders tveksamma val av frisyr, den är verkligen fruktansvärt ful. Å andra sidan börjar Scully få en lite mer mänsklig kroppsform, då hon genom hela första säsongen sprang runt i hockey-skydd och närmast kunde liknats med en tegelsten. Hennes klädstil har också förbättrats!



Men men, back on topic igen. Slutet på avsnittet tyder på att man kommer att fokusera lite på hela bakgrundshistorien (sanningen och konspirationerna) till serien. Det är även något som är värt att ta upp, då jag tycker det är intressant hur dom lagt upp serien. Vissa avsnitt fokuserar enbart på ett fall, medan andra avsnitt även handlar om 'sanningen' som kan ses som huvudhandling. Hade man enbart fokuserat på denna huvudhandling så hade serien troligtvis blivit väldigt tråkig, samtidigt som den skulle sakna djup om man endast fokuserade på nya fall och började om från nytt med varje avsnitt.

Det är ganska svårt att förklara och jag rekommenderar er att kolla på serien själva så förstår ni nog vad jag menar. Man har i alla fall lyckats skapa en bra balans än så länge, något som tydligen inte håller i sig till seriens senare säsonger. Efter vad jag har hört så ska säsong 5-9 nästan enbart handla om konspirationer och om 'sanningen' och det var då serien tydligen blev dålig. Kanske hade det lite med att göra med att Mulder och Scully inte är med. Vad är X-Files utan dem liksom.


Imorn (senare idag) blir det förhoppningsvis en uppdatering om nya Lost-avsnittet. Jag funderar även på en recension/fördjupning av Half Life. Tills dess avslutar jag med lite rolig trivia från X-Files.

  • Den kända musiken från X-Files uppkom av slump då kompositören Mark Snow av misstag lade sin armbåge på sin keyboard med eko aktiverat. Ljudet inspirerade honom att skriva soundtracket.
  • Först ville produktionsbolaget ha en blond, längre tjej med "större bröst", och man ville också skriva bort Scully från serien då hon i början av säsong 2 blir gravid. Sån tur var vägrade Chris Carter gå med på det.
  • David Duchovny (Mulder) är i verkligheten en skeptiker, medan Gillian Anderson (Scully) tror på "ufon".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade